Trainingen

Kijk met zorg naar de vraag

Trainingen

Dianne kijkt met zorg naar de vraag voor een training, een beginpunt. Door met zorg naar het beginpunt te kijken is het mogelijk een goede aansluiting te krijgen bij de wensen en mogelijkheden van het bedrijf waarvoor de training wordt ontwikkeld.

Maar ook de zorg voor slachtoffers van een schokkende gebeurtenis, bijvoorbeeld een overval, ligt haar na aan het hart. Sinds 1992 verzorgt zij op verzoek van aangesloten bedrijven een eerste opvang voor slachtoffers van bijvoorbeeld een overval op een supermarkt.

De begeleiding wordt in overleg afgestemd en vindt plaats door geheel Nederland.

“een Amerikaan ging ergens in de binnenlanden van Afrika zijn vriend opzoeken die daar in de jungle bezig was met een belangrijk onderzoek, helaas kon zijn vriend hem niet zelf komen ophalen van de strook grond die alleen voor die dag de naam ‘landingsbaan’ droeg. Maar hij had wel goed voor zijn gast gezorgd. Er stond een jeep klaar met proviand voor een paar dagen, er was voldoende benzine en op de voorbank lag een kaart waarop de vriend heel nauwkeurig had aangetekend waar de bezoeker hem uiteindelijk zou treffen. Prima geregeld dus. Maar er ontbrak één ding: er stond niet op aangekruist waar de bezoeker was geland: het beginpunt ontbrak.” (Wibe Veenbaas: Op verhaal komen)

shutterstock_1771535198

Training

Communicatietraining

Contact maken is essentieel bij communiceren, in contact met jezelf maak je contact met de ander. Door met aandacht bij het gesprek te zijn creëer je een ‘voedingsbodem ‘ van waaruit het gesprek vanzelf gaat lopen.

shutterstock_1131941093

Training

Omgaan met agressie

Om een gesprek goed te laten verlopen is het noodzakelijk om aan te sluiten bij het getoonde gedrag, zodat de emotie kan zakken en werkbaar wordt of de agressie stopt.

shutterstock_449312344

Training

Bedrijfsopvangteam

Professionals die dagelijks te maken krijgen met ingrijpende gebeurtenissen tijdens hun werk, doen hun werk en gaan over tot de orde van de dag. Tot er een dag komt dat er iets gebeurt waardoor het over gaan tot de orde van de dag niet vanzelfsprekend is.